zondag 26 september 2010

Wateroverlast

Opdat ik ook in Nederland op de hoogte kan blijven van het reilen en zeilen in Tamale, stuurt Mary me regelmatig een paar foto´s.
Het regenseizoen is in volle gang. Dat betekent zo om de dag een flinke bui. In onze omgeving zijn er gebieden die tijdens deze periode van een half jaar, onder water komen te staan. Ons huis heeft daar geen last van, maar de weg er naar toe staat op sommige plekken wel blank. Samen met een paar buren heeft Mary op een aantal plaatsen provisorische bruggetjes gemaakt van stenen. Op de voorgrond van de foto staat Samaata, over wie ik in het bericht Regenseizoen sprak. Het gaat goed met haar, haar moeder en haar nieuwe zusje.

De kippen zorgen inmiddels elke dag voor een eitje. Over een tijdje kunnen ook de buren elke dag een eitje eten, omdat alle kippen kuikentjes hebben gekregen.

Naast kippen hebben we ook een heuse waakhond (in opleiding) en een kat. De naam van de hond is 'Ɛfﬤ'. Voor Nederlanders een beetje lastig uit te spreken, maar m'n zusje Nienke heeft geoefend. Als je wilt weten hoe het klinkt, vraag je het maar aan haar! De kat heet denk ik maar gewoon 'cat'.

In het huis wordt ook doorgeklust. De gastenkamers zijn na het leggen van tegels en een likje verf bijna klaar. Precies op tijd, want vanaf begin oktober zijn 4 verpleegkundestudenten uit Ede een paar maanden in ons huis te gast. Over hun verblijf en stage in Tamale kun je meer lezen op wijzijninghana.blogspot.com en ghanezen.blogspot.com

Meer foto's in ons fotoalbum...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten