maandag 28 februari 2011

Een reis op het ritme van de drums

Kort geleden kwam het reisboek Ghana... een reis op het ritme van de drums uit; geschreven door Ada Rosman-Kleinjan, die samen met haar echtgenoot in 2010 een reis door Ghana maakte. Ik had het boek al zien liggen bij familieleden die zich voorbereiden op een reis naar Ghana en kreeg enkele weken geleden een exemplaar opgestuurd van de schrijfster. Het is een leuk geschreven boek dat je aan de sfeer van Ghana laat snuiven. De mensen en situaties die Ada Rosman beschrijft zijn herkenbaar voor wat je tegenkomt wanneer je Ghana bezoekt. De schrijfster verhaalt over de reis die zij maakt langs voor mij bekende plaatsen als Accra, Cape Coast, Kumasi, Tamale en Mole National Park. Ze laat daarbij zien dat ze zich goed ingelezen heeft in de geschiedenis en cultuur van het land (hoewel de onafhankelijkheidsdatum niet klopt). Het is een geschikt boek om op een luchtige manier eens iets van Ghana te proeven en handig boek om te lezen tijdens de voorbereiding van een reis naar Ghana. Veel van wat de schrijfster op haar eerste reis in Ghana tegenkomt, zul je ook ontmoeten. De manier waarop het openbaar vervoer beschreven is, moedigt je als (toekomstig) reiziger in Ghana aan je Nederlandse begrip van reizen maar beter thuis te laten. Meedrijvend met Afrikaanse flow kom je er ook wel.

Ghana... een reis op het ritme van de drums is via verschillende (internet)boekhandels verkrijgbaar. Bestel je het echter rechtstreeks bij de schrijfster (email: wombatboeken76@hotmail.com, website: http://www.adarosman.nl/) en vermeld je daarbij mijn naam of webpagina, dan doneert zij € 3,- van ieder boek aan Stichting Comfort.

Ghana... een reis op het ritme van de drums
Ada Rosman-Kleinjan
ISBN: 9789080753280
€ 16,50

1 opmerking:

 1. Dag Jasper,

  Wat een mooie beoordeling van mijn boek. Hartelijk dank voor deze lovende woorden. En nu ga ik op zoek naar de juiste datum wanneer Ghana onafhankelijk werd zodat ik dat in de herdruk kan corrigeren.

  Hartelijke groet,

  Ada
  www.adarosman.nl

  BeantwoordenVerwijderen